Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Tervetuloa Kreetalle!

Kreeta on ehdottomasti yksi tunnetuimmista ja vierailluimmista saarista Kreikassa. Kreikan suurin saari on 260 km pitkä ja 15-60 kilometriä leveä. Saarella asuu noin 620 000 ihmistä, joista yli 120 000 saaren pääkaupungissa Heraklionissa ja noin 65 000 Chaniassa joka on Kreetan toiseksi suurin kaupunki.

Kreeta tarjoaa monia luonnonkauniita kokemuksia! Vuorilla on monia luolia ja syviä rotkoja, mutta myös useita salattuja tasankoja. Erittäin suuren vaikutuksen tekee yli kaksi kolmasosaa saaresta kattava vuoristo joka koostuu pääasiassa kalkkikivestä. Valkoiset vuoret (Lefka Ori) lännessä nousevat jopa 2452 metrin korkeuteen, Ida-vuori Kreetan keskiosissa jopa 2456 metriin. Kauempaan idässä, Diktivuoret kohoavat 2148 metriin, ja itäisimpänä on Sitiaka-vuorijono, joka on korkeimmillaan 1 476 metriä merenpinnan yläpuolella.

Näiden massiivisten vuoristojen väleissä on useita tasankoja. Hedelmällinen Messaran tasanko tunnetaan vihanneksistaan ​​ja viinistään. Lassithissa ja Chandra-tasangolla maataloutta harjoitetaan ympäri vuoden. Kun taas Nidan ja Thriptin tasangolla viljellään vain kesäaikaan. Vuorilla on monia syviä rotkoja ja yksi niistä, joka on luultavasti tunnetuin, on 18 km pitkä Samarian rotko. Se yhdistää Omaloksen tasangon ja etelärannikon.

Kreetan rannikko on myös hyvin monimuotoinen. Löydät sekä upeita kallioita että pieniä lahtia ja pitkiä pikkukivi- ja hiekkarantoja. On myös syytä mainita Soudan lahti, jota pidetään Välimeren tilavimpana luonnollisena satamana. Samoin kauniin vaaleanpunaisen hohtavan Elafonissi -ranta saaren lounaisosassa on vierailun arvoinen. Saaren itäpuolella sijaitsee Vai-palmuranta, eikä missään muualla Euroopassa kasva niin paljon palmuja kuin täällä.

Muita saaren nähtävyyksiä ovat tietenkin Knossoksen palatsi, joka rakennettiin noin 4000 vuotta sitten ja jossa kuningas Minos hallitsi. Spinalongan saari itärannikolla Eloundanlahdella on myös jännittävä kohde, vaikka saarella onkin hyvin traaginen historia, sillä se oli Euroopan viimeinen spitaalisten siirtomaa, joka suljettiin vasta vuonna 1957. Ja älä unohda, että lähellä on viehättävä Agios Nikolaos kuuluisine järvineen joka on aivan kaupungin keskustassa.

Kreikkalainen keittiö unohdetaan helposti, ja harvoin kuulee mainittavan sen huippuluokan kulinaaristen kokemusten kohdalla, ja monet pääsevät maistelemaan vain kreikkalaista salaattia ja tzatzikia. Mutta jos olet päässyt maistamaan pitkään kypsennettyä lammasta, tuoreita täytettyjä tomaatteja ja paprikoita sekä viininlehtidolmadeja ja souvlakia, joka on valmistettu rakkaudella hiilloksessa, niin haluat palata Kreikkaan myös ruuan vuoksi.

Tavernoita on kaikkialla, ja niissä pääset syömään ja juomaan paikallisia tuotteita, jotka ovat ennen kaikkea erittäin hyviä! Kreetan viinit ovat myös kasvattaneet mainettaan, ja valikoima ja laatu ovat parantuneet entisestään.

Kreetalla on paljon tarjottavaa ja toivomme kaikille upeita kokemuksia tällä mahtavalla saarella!