Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ostokset ja Markkinat

Aukioloajat
Kauppojen normaalit aukioloajat ovat maanantaista lauantaihin noin kello 09:00 - 14:00. Tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin kaupat ovat auki myös illalla, noin kello 17:30 - 21:00. Niin kutsutut turistiputiikit ovat yleensä auki koko päivän, viikon jokaisena päivänä. Supermarketit ovat auki maanantaista lauantaihin noin kello 09:00 - 21:00. Sunnuntaisin suurimmat marketit ovat kiinni.

Ostosmahdollisuudet

Pääkaupungissa Iraklionissa on saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Kaupungin keskustassa on niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin liikkeitä. Iraklioniin pääsee helpoiten bussilla tai omalla vuokra-autolla. Agios Nikolaoksessa ja Hersonissoksessa on sen sijaan lähinnä paikallisia liikkeitä, joista voi ostaa tuliaisia kotiin viemisiksi.

Muista kuitti! 
Pyydä aina kuitti ostoksistasi, sillä muutoin saatat osallistua arvonlisäveron kiertoon. Veroviraston henkilökunta saattaa tulla kuulustelemaan sinua heti kaupan tai ravintolan ulkopuolella. Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa kuittia ostoksistasi, sinua voidaan sakottaa yhtä lailla kuin kaupan omistajaa (n. 165 €). 

Korttimaksut
Kortilla ei voi läheskään aina maksaa. Tietyt kortit, kuten esim. Diners Club, eivät oikeastaan kelpaa missään. Monissa tapauksissa asiakkaalta veloitetaan pankkien kauppiailta veloittamat kulut, eli hintaan saattaa tulla 4–8 % ylimääräinen korotus, mikäli maksat ostoksesi kortilla. Parhaiten käyvät luottokortit ovat Visa, American Express, Eurocard ja MasterCard.

Tuliaisia kotiin: 

Mausteet ja oliiviöljy
Voit ostaa esim. timjamia ja oreganoa, jotka kasvavat villinä Kreetalla. Myös kuuluisaa kreetalaista oliiviöljyä kannattaa ostaa mukaan kotiin. Tiesitkö, että italialaiset ostavat suurimman osan Kreetan oliivisadosta, jotta he saavat parannettua italialaisen oliiviöljyn laatua.

Kulta
Tingi hinnoista reilusti, vähintään 15–30 prosenttia. Muistathan, että kulta on useimmiten 14-karaattista.

Hopea
Hopeaa myydään lähes joka toisessa matkamuistoliikkeessä.

Musiikki
Paikallista musiikkia on myös kiva ostaa kotiin tuliaiseksi. Kreikan musiikkiteollisuus kukoistaa. Osta esimerkiksi perinteistä bouzouki-musiikkia, nk. rebetikoa, kreetalaista kansanmusiikkia tai modernia kreikkalaista musiikkia.

Markkinat
Loman aikana kannattaa käydä paikallisilla markkinoilla, joilta voi ostaa kaikkea mahdollista aina elävistä kanoista kenkiin. Mikäli et ole kiinnostunut ostoksista, ihmisvilinän tarkkailu on vähintään yhtä mielenkiintoista. Voit matkustaa eri kaupunkien markkinoille joko autolla tai paikallisbussilla.

Heraklion 
Lauantaisin noin kello 06:00–14:00. Satamassa oleva markkina-alue on useita kilometrejä pitkä.

Ierapetra/Sitia/Agios Nikolaos

Aina lauantaisin on Ierapetran markkinat. Markkinat on kaupungin keskustassa ja jo kl 07.00 paikalla on useita myyjiä joilla on tarjolla tuoreita hedelmiä, vihanneksia, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Samat markkinat saapuvat tiistaisin Sitiaan ja keskiviikkoisin Agios Nikolaokseen.

Rethymnon

Torstaisin noin klo. 07:00-13:00 rantakadun uudessa satamassa. Lauantaisin noin klo. 07:00-13:00 Bussiaseman ja Sochora jalkapalloareenan välissä.

Chania

Lauantaisin noin klo. 06:00-14:00. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kauppahallista. Pääset helpoiten Chaniaan vuokra-autolla tai bussilla.

Torstaisin Forkas-linnoituksen vierssä noin klo. 06:00-14:00

Chaniassa on sijaitsee myös kuuluisa kauppahalli joka on avoinna maanantaista-lauantaihin klo: 08:00-14:00 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo. 18:00-21:00.