Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Bussit ja taksi

Bussit

Kysy aina minne bussi on matkalla! Bussin ikkunassa on myös kyltti, jossa lukee minne bussi on matkalla. Paikallinen bussiverkosto, KTEL, toimii hyvin: bussit liikennöivät useimpien kylien ja kaupunkien välillä. Lippuja voi ostaa bussiasemien lippupisteistä, tietyistä kioskeissa ja mini-marketeista tai kuljettajalta käteisellä kyytiin noustessa. Paikallisbussit lähtevät bussiasemilta, ja voit myös nousta kyytiin pääkadun pysäkeiltä. Bussivuoroja on muun muassa Maliaan, Hersonissokseen, Iraklioniin ja Ierapetraan.

Bussiaikatauluja voit kysyä hotellisi vastaanotosta, aikataulut on myös esillä bussipysäkeillä.

Covid pandemian aikana busseissa ja taxeissa on maskipakko, jonka noudattamatta jättämisestä voi saada 150€ sakot.

Taksi

Taksiasemat sijaitsee keskeisillä paikoilla ja yleensä asemilla on takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole taksiaseman läheisyydessä, taksin voi myös pysäyttää kadulla. Voit myös pyytää hotellin vastaanottoa tilaamaan taksin. Etukäteen tilatun taksin hintaan lisätään noin 2€.

Taksit ovat suhteellisen edullisia. Sovi kuitenkin hinta ennen kuin menet taksiin, varsinkin jos matkustat pidemmän matkan. Lyhyemmillä matkoilla käytetään taksamittaria, mutta pidemmillä matkoilla on usein kiinteät hinnat. Keskiyön jälkeen veloitetaan tuplahintaa. 10 kilometrin taksimatka maksaa noin 9 euroa. Isoista matkatavaroista kuten matkalaukuista peritään lisämaksu. Tipit eivät ole normaaleja, mutta loppusumman voi pyöristää ylöspäin.

Monet taksikuskit ovat  keskittäneet toimintansa retkiin. Retket voivat olla kaikkea parin tunnin kierroksista kokopäiväretkiin. Taxilla tehtävät retket maksaa noin 40-45€ tunnilta.

Taksi Heraklionin lentokentältä eri kohteisiin maksaa 45-200 euroa.

Covid pandemian aikana busseissa ja taxeissa on maskipakko, jonka noudattamatta jättämisestä voi saada 150€ sakot.

Pyörä ja Mopo

Voit vuokrata pyörän tai mopon jolla pääset sujuvasti tutustumaan omaan matkakohteeseesi sekä lähipaikkoihin. Muistathan kuitenkin, että liikennekäyttäytyminen poikkeaa Suomesta ja täällä ei ole erillisiä pyöräteitä.