Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Aurinko ja rannat

Pitkin Kreetan rannikkoa on useita hyviä ja loivasti syveneviä rantoja, jotka ovat enemmäkseen karkeahiekkaisia. Uimakausi jatkuu keväästä pitkälle syksyyn asti. Suuremmilla rannoilla on vuokrattavissa aurinkotuoleja ja -varjoja.

Muista
Aurinko paistaa voimakkaasti näillä leveysasteilla, joten ensimmäisinä lomapäivinä aurinkoa kannattaa ottaa maltillisesti. Aurinko tarttuu hyvin varsinkin kun olet hiekkarannalla ja meren lähellä. Muistathan, että ihosi ruskettuu myös varjossa.

Kallioisilla ja kivisillä rannoilla saattaa olla merisiilejä, joten suosittelemme uimakenkien käyttöä. Mikäli kuitenkin satutat jalkasi, käy kysymässä neuvoa apteekista, sillä heillä on myynnissä tehokkaita lääkkeitä.

Liputusjärjestelmä
Rannoilla saattaa esiintyä vaarallisia vedenalaisia virtauksia. Suuremmilla rannoilla on käytössä liputusjärjestelmä, ja lippujen antamia ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa!

Punainen tai musta lippu = Uintikielto!
Keltainen lippu = Ole varovainen!
Vihreä tai valkoinen lippu = Ui ja nauti!

Rannat

Hersonissoksen rannat

Hersonissoksen rannat ovat enimmäkseen karkeahiekkaisia ja kallioisia, ja joissakin on kivipohja. Siksi suosittelemme uimakenkiä. Lähistöllä on myös kaksi vesipuistoa, Acqua Plus ja Watercity, jonne pääsee kätevästi vuokra-autolla.

Malian ja Staliksen rannat

Muutaman kilometrin päässä Hersonissoksesta sijaitsee kaksi kylää, Stalis ja Malia. Kyliä yhdistää rantakatu, jolla on paljon kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Täällä on hyviä, melko matalia hiekkarantoja, joilla on rantaravintoloita sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Agios Nikolaoksen rannat
Ammos, Kitroplatia ja Ammoudi ovat kolme pienempää hiekka- ja pikkukivirantaa kaupungin keskustassa. Noin 2 kilometriä kaupungin eteläpuolella, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta on suosittu Almiros-ranta, joka syvenee loivasti ja sopii hyvin lapsille.

Elafonissi

Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

Preveli

Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.

Falassarna

Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

Matala
Kaunis hiekkaranta Festoksen eteläpuolella. Ranta on kuuluisa kalkkikiviluolistaan, joiden uskotaan olleen aikoinaan hautakammioita. Myöhemmin hipit ovat käyttäneet luolia asumistarkoituksiin. Rannalla on useita tavernoja ja pieniä kauppoja.

Agios Pavlos

Houkutteleva ranta Kreetan etelärannikolla. Alue on täysin koskematon ja kristallinkirkas vesi on aina yhtä houkutteleva.

Vain palmupuuranta
Vain suuri palmulehto on kuin keidas karun maiseman keskellä. Vai-kylän vieressä sijaitseva palmumetsäalue on lähtenyt kasvamaan taatelin kivistä, joita näillä main aikoinaan asuneet arabit syljeskelivät suustaan. Matkalla Vain rannalle voit myös käydä tutustumassa Top Loun vieressä olevaan 1300-luvulta peräisin olevaan luostariin, jossa vielä nykyään asuu muutama munkki. 

Kournas järvi

Saaren ainoa makeanvedenjärvi sijaitsee hieman etelään Georgiopoli kylästä, noin 45 kilometriä itään Chaniasta ja 25 kilometriä Rethymnonista. Rannalla on useita ihania tavernoita. Järven ympäri kävelee noin 2 tunnissa ja kävelyn aikana voit tutustua rikkaseen linnustoon, käydä uimassa tai vuokrata polkuveneen. Aluetta järven ympärillä kutsutaan "Kreetan Sveitsiksi".

Makrigialoksen rannat
Sunwing Resortsin vieressä on 200 m. pituinen matala hiekkaranta. Kävelymatkan päässä on kilometrin pituinen hiekka- ja soraranta.

Agia Galini

Agia Galini on viehättävä, Frangokastellon ja Matalan välissä sijaitseva kalastajakylä, jonka nimi tarkoittaa "pyhää merenhiljaisuutta". Korkeasesongin aikaan täältä lähtee monia veneretkiä useille rannoille.